начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

tuzba za obida

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

4akaite, 4akaite maaaalkoooo

Мнениеот Niketo » 25 Яну 2008, 17:43

Знаете ли Пенсионерите, които аз наричам "пъпърдаци", защото те нямат статут на евро- пенсионери, а на комунистически остатъци, поддържали малоумен режим 50 години, трябва да бъдат напъхани в резерват.Ами дааа, как има резерват за индианци!!Поколението им е толкова обречено, че дори нямат пари за пилешки крака :shock: Поколението на лозунгите, жигулитата, почивните станции и доносите.Бих предложила друго- да им намалят пенсиите, но това пак няма да е пречистваща мярка, а по- скоро възпитателна за тях--така ще заживеят още по-здравословно!!Дядо ми как е лежал по лагерите, и те могат!!Само се влачат по автобусите и личните лекари, и само въртят телефони надолу- нагоре, и гласуват за комуняги, каращи крайслери!!И довчера писаха доноси кой ходи на черква, а днес се кръстят един през друг- :evil: :evil: :evil: :evil: Най- големите предатели на вярата- ако приемем хипотезата, че се върне комунизмът, те първи ще се отрекат от Христа и първи ще затрупат чиновническите бюра с доноси!!! :evil: :evil: :evil:
Niketo
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 25 Яну 2008, 19:19

Всички сме "резултати" на някакво "минало".
Върнете се в медията, от която изпълзяхте. А ако бълването на омраза Ви действа като терапия, лекувайте се в друг форум.

А по въпроса за вредите Ви- потърсете си адвокат, преценете с него и заведете гражданско дело, в което да доказвате, че съседите са злоупотребили с правото си на жалба, която злоупотреба е била вредоносна за Вас.Не е толкова лесно
Наказателният кодекс засега го оставете намира, освен когато пишете " по служба", защото професията Ви е "източник на повишена опасност" досежно чуждите права на добро име.
kpavlova
Активен потребител

Re: pitane

Мнениеот system » 25 Яну 2008, 22:20

Niketo написа:позорността не е обстоятелство, което е доказуемо- чувствала съм се засрамена, набедена, злепоставена, защото не бих си позволила незаконни действия!!!!

Какво искате да кажете - че според Вас съдът трябва да осъди тези които Вие посочите, само защото Вие сте се оплакали от тях, че сте засрамена, набедена, злепоставена и т. н. Напротив, точно тези обстоятелства трябва да се преценят от съда и ДА СЕ ДОКАЖАТ. Съдът е този, който трябва да прецени дали действията на съседите Ви по някакъв начин Ви засрамват, набедяват и т. н. Това са правилата на правораздаването. Може би в журналистиката не е така, но Вие се готвите да влезете в съда. А съдът съди въз основа на доказателства.
И когато пишете във фуорум за юристи не употребявайте правни термини едно към гьотере - първо си изяснете какво е набедяване и какво злепоставяне според Наказателния кодекс.
system
Активен потребител

Re: tuzba za obida

Мнениеот etsotov » 28 Яну 2008, 00:41

Niketo написа:Моля за малко помощ!Искам да пусна в районния съд частна тъжба с иск за 2880 лв срещу 4 съседа за обида и клевета.Правих ремонт и съседите се жалваха пред районната администрация, РДНСК, и районната прокуратура, че съм избила фасадата без тяхното съгласие.Отговорът и от трите инстанции е че няма нарушение на ЗУТ и че прокуратурата няма да образува нищо, защото не е налице престъпление.Искът ми е за тези пари, защото съседите настояваха пред инстанциите да затворя помещението, което е за нежилищни нужди, докато не се разреши друг граждански спор между нас, и аз го затворих, за да няма напрежение.Реално тези пари са за мин работна заплата и осигуровки за 1 година, които съм загубила.Според вас как би погледнал съдът на подобна жалба и би ли било в моя полза, ако посоча , че съм журналист в момента и разправиите с всички тези институции ми урониха името в действителност.

Във Вашият случай е за препочитане да водите гражданско дело за непозволено увреждане/деликт/ по реда на чл. 45 и сл. от ГПК. Отнесете проблема си към адвокат.
etsotov
Младши потребител

Niama omraza

Мнениеот Niketo » 28 Яну 2008, 16:48

Първо- няма омраза към никого, няма емоции, просто констатирам....Второ благодаря за мненията , оценявам ги.Трето- че са пъпърдаци, пъпърдаци са- да познавате български пенсионер , който мирише на крем "Нивея"??Всичките традиционно понамирисват на съмнителни неща....
Niketo
Младши потребител

Re: Niama omraza

Мнениеот system » 28 Яну 2008, 17:31

Niketo написа: ... че са пъпърдаци, пъпърдаци са- да познавате български пенсионер , който мирише на крем "Нивея"??Всичките традиционно понамирисват на съмнителни неща....

Изказване, достойно за един журналист.
system
Активен потребител

Re: Niama omraza

Мнениеот Sahiba » 29 Яну 2008, 10:41

Niketo написа:Първо- няма омраза към никого, няма емоции, просто констатирам....Второ благодаря за мненията , оценявам ги.Трето- че са пъпърдаци, пъпърдаци са- да познавате български пенсионер , който мирише на крем "Нивея"??Всичките традиционно понамирисват на съмнителни неща....

Ха, дано не се развихряте по същия начин и на работното си място (в което лично се съмнявам)!
Sahiba
Потребител

pak dela

Мнениеот Niketo » 04 Фев 2008, 13:08

Това каква съм в професионален план няма отношение по темата.В крайна сметка аз наистина мисля да ги съдя, да си потърся правата, защото хвърлих пари и нерви за нещо, което им беше обяснено от две институции независимо една от друга, че няма незаконни действия.
Niketo
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 04 Фев 2008, 13:41

вижте, вярно е ,че защитата на правата е лично "право" и лично дело, помислете колко сигурен е успешния резултат на такова дело и дали ще Ви ползва то.
Оставихме вече НК и клеветата намира, надявам се.Водите иск по чл.45 от ЗЗД.Противоправното поведение на Вашите съседи се е изразява - явно- в злоупотреба с правото на жалба.Трудно ще го обосновете и докажете.Трябва да успеете да докажете, че съседите Ви, с абсолютно ясно съзнание, че нямат право да се жалят, го правят, като най-добре е / по лесно доказуемо е / да установите, че го правят с друга цел.Най-вероятно в мотивите на съда, който ще Ви отхвърли иска ще прочетете - правото на жалба срещу актовете на администрацията е конституционно установено и за упражнението му не следва да се носи отговорност.Отговорността, която законите предвиждат, ако искането / твърдението на жалбоподателя- е невярно, респ.неоснователно- това е отговорността за разноски по съответния процесуален закон.От друга страна, "подаването на жалба до компетентния административен орган при неизяснена фактическа обстановка ..." не съставлява противоправно поведение./това последното е цитат от реално решение по реално дело като Вашето бъдещо/.Другото, което може да Ви каже съда е ,че забавянето на започването на дейността - примерно- или спирането на издаването на разрешение за определена Ваша дейност, както и спирането на определена Ваша дейност, зависи от административния орган, а не е във властта на самия жалбоподател, за това той не е действал противоправно.Примерно.
Консултирайте се с колега, на който да занесете цялата си "целулоза" по случая, а той трябва да разбира от облигационно право, както и от ЗУТ, както и от вещно право/ май казвахте, че имате и някакъв собственически спор, не помня вече/
И то, си е Ваша работа, ама понеже предпочитам настъплението пред отстъплението, като подход, защо не си отворите обекта да работи, като от админ.правна гледна точна всичко си му е наред?Няма ли да страдат повече съседите така ?
И още нещо, длъжниците се "наказват" не със завеждането на дело, а с осъждане и реално изпълнение на осъдително решение.
kpavlova
Активен потребител

maaaleeee

Мнениеот Niketo » 05 Фев 2008, 10:28

Първосигналната Ви реакция и елементарния Ви коментар тип кандидат студент на изпит по български език и литература с кръгла двойка далеч не ме трогва :D Коментарът Ви за професионалното ми положение също.Оставете на работодателя ми да прецени :D :D :D А това , което Вие окачествявате като омраза ми напомня на 70 те години, когато различната позиция е анатемосана, проклета и забележете----ПРЕМАХНАТА-както Вие казвате "уволнена", и всички са оеднаквени, бедни и равни!!!!
Niketo
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 05 Фев 2008, 10:47

Стига сте плюли по колегата, "дойдохте" за съвет и помощ.
"Различна позиция" има, когато изхождаме от приети за установени някакви факти.А Вие плюете по принцип - цяло едно поколение и за всичко.Няма да намерите съмишленици в този форум, в този смисъл.
Изразената позиция колкото и да е крайна, следва да се изслуша.Но от изслушването до разбирането и споделянето на позицията има дълъг път, по който трябва да ни убедите в правотата си, така ,че да Ви повряваме или поне да уважаваме позицията.
kpavlova
Активен потребител

oooooo

Мнениеот Niketo » 05 Фев 2008, 13:10

Бях чувала за домашна агресия--когато един мъж не е съгласен с жена си я бие!!!Вие като не сте съгласен с мен, понеже няма как да ме набиете, ми заповядвате да се скрия по дупките :D :D :D :D :D Да умреш от смях :D :D :D :D Горко на жените около Вас, ако има такива :lol: :lol: :lol: Има човек , има проблем, я шшштт, я по дупките, амммаааа, ще се обаждаме по обществените форуми :D :D :D :D Толкова ли смешно изглеждате, колкото и звучите, ставате за надзирател :D :D :D :D :D
Niketo
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 05 Фев 2008, 13:37

Е, стига, де
понеже сте жена, журналист, и не харесвате комунизма и онези, които са живели в него, очаквате да Ви свалим шапка ли? За кое от трите?И в какъв ред?
kpavlova
Активен потребител

Re: oooooo

Мнениеот system » 05 Фев 2008, 15:55

Niketo написа:Бях чувала за домашна агресия--когато един мъж не е съгласен с жена си я бие!!!Вие като не сте съгласен с мен, понеже няма как да ме набиете, ми заповядвате да се скрия по дупките :D :D :D :D :D Да умреш от смях :D :D :D :D Горко на жените около Вас, ако има такива :lol: :lol: :lol: Има човек , има проблем, я шшштт, я по дупките, амммаааа, ще се обаждаме по обществените форуми :D :D :D :D Толкова ли смешно изглеждате, колкото и звучите, ставате за надзирател :D :D :D :D :D

Госпожо, това е форум за юристи, не "обществен" форум. Ние обсъждаме правни въпроси. Ако някой не-юрист поиска мнение, консултация и т. н., по принцип не я отказваме, стига да е по възможностите ни да се справим. Не е редно да изказвате лична неприязън към други, неприятни на Вас хора в ТОЗИ форум, особено към участници в него. Това противоречи както на правилата на колегиалното и етично отношение между участниците във форума, така и, доколкото зная, на журналистическата етика. Още повече че Вашето лично отношение към тези хора няма никакво значение за конкретния случай - има един правен термин в тази връзка, но ще ви го спестя, за да не Ви затруднявам.
Още веднъж прочетете внимателно отговорите на колегите по Вашето запитване и тогава преценете какво да правите. Излишно е да обсъждаме повече.
system
Активен потребител

Предишна

Назад към Наказателно право