начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дело за побой

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Дело за побой

Мнениеот georgiev_sfbg » 19 Сеп 2010, 08:53

...Интересно! 8)
Има ли опасност да ме осъдят ?

от predator_varna на 12 Авг 2010, 22:40
Значи аз съм пълнолетен на 18 г. , а приятелката ми е на 14 г. Правихме секс с нея, а тя беше девствена. Не съм я карал насила всичко беше по взаимно съгласие. Могат ли родителите й да ме осъдят за това ако разберат. Ако отговорът е да каква присъда евентуално мога да получа. Защото разбраха нещо и ни забраниха да се срещаме и заплашват да ме съдят.

viewtopic.php?f=13&t=43134&st=0&sk=t&sd=a

Дело за побой

от predator_varna на 13 Авг 2010, 09:57
Преди около месец се случи следното:
Както си стоях пред блока с приятелката ми и едно познато момче от същия блок започна да се заяжда с нас. Нито съм го обиждал, нищо и изведнъж съвсем неочаквано ме нападна много агресивно с юмруци по главата. Бях седнал до една маса навън и бях притиснат, така че не можах да реагирам. Мотива според мен е че харесва приятелката ми и го е яд че аз съм с нея. И двамата сме пълнолетни на около 20 г. След това си изкарах медицинско, имах подутини, кръвонасядания както и счупване на носни кости без разместване. Незнам това за лека или средна телесна повреда се води. Ходих в полицията, но оттам ме отпратиха и казаха че нищо не могат да направят най-много да напишат протокол че няма да стане нещо подобно отново. Казаха да отида с медицинското в съда.
Сега съм решил да го съдя за физически и морални щети. Какво трябва да направя сега ? До колко време е давността в която мога да го съдя ? Мога ли да го съдя за наказателно дело и да предявя иск за парично обезщетение ?
Моля някой запознат с закона да ми отговори.

viewtopic.php?f=13&t=43138&p=417673#p417673
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Наказателно право