начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

моята скромна особа се хвърли да пише книга ...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Кой може да ми помогне?

Мнениеот marmadun » 18 Авг 2012, 18:53

:lol: :lol: :lol:
Трепеш рибата, човеко, честно! Страшен полет на фантазията имаш!!! :wink:
marmadun
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Авг 2012, 21:36

marmadun написа:... Започвам поред- героят ми е руснак, забъркан в мръсен бизнес в България. Под афект се сбива много жестоко с друг руснак,оня умира и арестуват моя човек. Първият въпрос - кво го праим? Непременно ли трябва да има адвокат и всички разпити ли се водят в негово присъствие? Как и в какъв срок може да сменят следствения арест с домашен и къде би пребивавал? ...

Има действителни случки в близката история, доста шумни при това. Поразровете нета, пресата. Въпреки, че информацията в медиите е противоречива, ще добиете достатъчно впечатления.

По скоро разбирам въпросът Ви:
"1. Непременно ли има адвокат и всички разпити ли се водят в негово присъствие?
2. Как и в какъв срок се появява в следствения арест и къде би пребивавал преди това"

По първия въпрос - не, не непременно. :lol:
По втория - обикновено се появява, след като вече е признал всичко за отношенията си с Елена и като как е станал основна причина за Троянската война. :lol: Придружено с неясни спомени къде е пребивавал. :lol:

По отношение въпроса с екстрадирането, също имаше нещо, както в посока Русия, така и в обратната посока. Ако Ви интересува, дали непременно е официално екстрадирането, отговорът ми е : Не, не непременно. :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Авг 2012, 21:50

:lol: :lol: :lol: Аз пък съм на мнение, че трябва непременно да го разпитват в присъствието на адвокат, защото е задържан за извършеното деяние и рискува да каже неща, от които да стане ясно всичко - къде е пребивавал, с коя е пребивавал и след колко време е прекратил пребиваването си при нея... :mrgreen:
В следствения арест се появява веднага след изтичане на срока на задържането му в полицията, а преди това е ясно къде е пребивавал - хортувал си е дълго с любезни и усмихнати полицейски служители, които са му обещали много вълнуващ престой в Следствения арест. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Авг 2012, 21:53

nk7702n написа::lol: :lol: :lol: Аз пък съм на мнение, че трябва непременно да го разпитват в присъствието на адвокат...

Че трябва - трябва. :lol:
Интересни са и нюансите в изречението: "Задълженията на адвоката се състоят в защитата на интересите на неговия доверител". :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Авг 2012, 23:04

emilgrigorov написа:
nk7702n написа::lol: :lol: :lol: Аз пък съм на мнение, че трябва непременно да го разпитват в присъствието на адвокат...

Че трябва - трябва. :lol:
Интересни са и нюансите в изречението: "Задълженията на адвоката се състоят в защитата на интересите на неговия доверител". :lol:

Аз бих оцветила в червено интересите и доверител. Нюансът е точно в тях. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Авг 2012, 23:31

nk7702n написа:... Аз бих оцветила в червено интересите и доверител. Нюансът е точно в тях. :mrgreen:

Ми дааа. И кой е доверителят всъщност :mrgreen:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот marmadun » 19 Авг 2012, 01:45

:lol: :lol: :) :lol: Малииии, кви ги свърших с моите невинни въпроси! Както рекъл Иванчо от оня циничен виц:" Хем само си го допрях...,"
Сърби ме езика да обясня историята, ама...няма. :D Иначе с вашите постове вече за рри романа идеи ми дадохте.
Емил, само ще вметна, че от две години се мъча с тая история и стм преровила нета като кокошка, бе да открия нещо полезно и конкретно.Ако дадеш линк към тия случаи, за които спомена...
Айде сега, изтървахте се за престоя в полицията преди следствения арест, обяснявайте подробностти за екстрите там и за " любезните и усмихнати полицаи".
Док, както се развихрихте, не само одеската и грузинската мафия, ами и чеченските терористи ще се хванат на хорото... А това вече не е лъжица за моята уста, тя само за плямпане е голяма. :lol:
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 19 Авг 2012, 13:39

(Не) в тоя ред на мисли, но знаете ли, че ....
в Белгия на първия разпит адвокати не могат да присъстват и
нямат достъп до задържано лице в първите 24 часа ...
във Франция пък адвоката има достъп до задържания само в рамките на
30 минути, няма право да присъства на разпита и
не му се дава достъп до материалите по делото, в допълнение полицейските
служители нямат задължение да информират задържания за правата му ...
във Финландия съдебните заседания може да се провеждат в отсъствие на обвиняемия
ако същия е признал за извършеното по време на разследването и съдът счете,
че това не е необходимо ...
в Англия пък мълчанието по време на разпит, било то в полиция или съд
се счита за индикация за виновност ....
...и така ....
а ние борим ужасяващо високата битова престъпност с едно от най-либералните
наказателни законодателства ...
marek972
Потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Авг 2012, 14:08

marek972 написа:(Не) в тоя ред на мисли, но знаете ли, че ....
във Финландия съдебните заседания може да се провеждат в отсъствие на обвиняемия
...и така ....

За съжаление,в други държави има ред и всеки знае къде му е мястото във всяка една институция, както и в обществото изобщо. Не мисля, че най - големият проблем на нашите наказателни закони е активното участие на защитата в процеса. Напротив. Процесуалните нарушения са твърде много и доста чести, за да изключим и участието на защитниците, които все пак могат да охраняват разумно правата на подзащитните им. Иначе, статистиката, която е посочена в този пост, е интересна. За Англия, не съм го чувала това, чак пък мълчанието да е индикация за виновност ..!? :roll: много странно. Все пак, говорим за демократични държави.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Standbay » 19 Авг 2012, 14:41

doc03 написа:Ако пък наистина се е фтикосал по възлюблената си ромка (руснаците обичат екзотиката) ще има възможност да си тегли ножа и извън ареста. И вероятно ще го направи, щото и одеската и грузинската мафии ще му се сторят като другарчета от детската градина пред родата на „булката” от Татарли-махала ... тия, дето държат цигарите на Дамския пазар

Изображение
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Авг 2012, 15:01

:lol: От сериозната към забавната част на темата..
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marmadun » 19 Авг 2012, 17:18

Вече не помня кой бегло подхвърли това за котарака и ей на - той направо се превърна в главна фигура и измести моя герой от предната линия.
Не мога да не благодаря на всеки писал тук. Всяко нещо, което поствате ми е от полза. Дори и закачките и дребните спорове.
От веселата към сериозната част - как се провежда едно свиждане в ареста. Арестуваният с белезници ли е, има ли разделителна преграда, разрешен ли е физически контакт - ръкуване, прегръдка, на какво разстояние стоят надзирателите / колко са всъщност/ и обискират ли арестувания след свиждане или не е необходимо. Предупреждават ли предварително арестанта за свиждането или то става, когато разрешат на близките да го посетят.
marmadun
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 19 Авг 2012, 20:14

marek972 написа:(Не) в тоя ред на мисли, но знаете ли, че ....
...и така ....

Ко речи??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

За Англия ти гарантирам с две ръце, че грешиш. Падала ми се е на изпит, който още помня. Първият разпит трябва да е до 6-9 часа след задържането, ако полицията иска да продължи задържането повече от 36 часа - иска се разрешение от магистрат, разпитът се прави най-малкото от ПИ на две аудиокасети, в присъствието на адвокат (ако е поискан такъв), като може разпитваният може да се консултира с адвоката си преди да отговори на който и да е въпрос.
Я, като казахме Англия, погледни в ЕСПЧ случая: Murray с/у UK 1996.

За Франция - наистина е било така, но преди няколко години Конституционният им съд отмени правото на полицията да задържа (те могат до 48ч) без да предяви обвинение и без да разясни правата на задържания (освен ако не става въпрос за тероризъм). 48-часовата летва за срока на задържане пак я намалиха на 24часа. За ограниченият достъп на адвоката до задържания през тези 48 часа - да, така е.

Марек, без да се обиждаш, ама малко като с кифладжията стана работата...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 19 Авг 2012, 23:08

marmadun написа:Арестуваният с белезници ли е, има ли разделителна преграда, разрешен ли е физически контакт - ръкуване, прегръдка, на какво разстояние стоят надзирателите / колко са всъщност/ и обискират ли арестувания след свиждане или не е необходимо. Предупреждават ли предварително арестанта за свиждането или то става, когато разрешат на близките да го посетят.

Изображение
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот marmadun » 20 Авг 2012, 08:59

Не, не е- хванат е веднага, след като е ползвал другия руснак за футболна топка.
И наистина ли идеята да открадне очилата на адвоката и да си среже вените с тях е толковаа калпава? :x
Българската мутра ръководи мрежа за проституция, кооперирана с руснаците. Като имате предвид, че всичко е художествена измислица, има ли логика в тая далавера, тоест като се вземе под внимание, че това е Пловдивски регион, а не Слънчев бряг.
marmadun
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Авг 2012, 10:49

Изображение
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 20 Авг 2012, 13:36

marmadun написа:И наистина ли идеята да открадне очилата на адвоката и да си среже вените с тях е толкова калпава?

Много е калпава :evil:
От къв зор ще го самоубиваш :roll: - едва ли ще пукне и ще го преселят в затворническата болница и после ко :roll:
Вече ти подсказах, че е получил колетче, а в колета от любимите му домашно приготвени бисквитки, или ако щеш торчичка, кексче - каквото се сетиш - а в него писъмце с инструкции и ампулка със специален медикамент, който ще го вкара в състояние на клинична смърт - доктора се заблуждава и директно го карат в моргата - а от там да се избяга е мнооооого лесно, е ще полежи малко на студено, но к`во от това 8)
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот marmadun » 20 Авг 2012, 15:00

Ще го самоубия, щото ми трябва. И на всичкото отгоре ми трябва да остане жив.

Цитирам един съвет, получен на ЛС:
"Ако иска да прави само демонстративен опит - да счупи стъклото на прозореца на килията, така е по-реално."

Ако ще чупи стъклото на килията, не може ли да го направи нощем? Моят човек е получил инструкция да си затваря устата, изнудват го и не му трябва да бие тъпана, иска да си пукне тихо и кротко.
Е па хич ли не може да има очилат съкилийник? :shock:
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 20 Авг 2012, 16:42

Е, това вече е сериозен отговор. :D
На каква височина е това прозорче и нали е възможно да не чуят надзирателите?
marmadun
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 20 Авг 2012, 17:07

marmadun написа:Е, това вече е сериозен отговор. :D
На каква височина е това прозорче и нали е възможно да не чуят надзирателите?

бай Василе, това ти ли си, бе? :)
Аватар
teogeo
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право