начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Тристранен посреднически договор за строителство

Казуси за недвижими имоти

Тристранен посреднически договор за строителство

Мнениеот manfred » 01 Окт 2012, 16:35

За триене !
Последна промяна manfred на 04 Окт 2012, 10:43, променена общо 3 пъти
manfred
Нов потребител

Re: Тристранен посреднически договор за строителство

Мнениеот julyanvonemona » 03 Окт 2012, 21:16

manfred написа:моля по-запознатите от вас да ме насочат, посъветват или ако имат подходящо форлаге за подобен договор да го предоставят.
Става въпрос за следния казус, мои познати притежават парцел в София, аз ги свързах със строително-инвестиционна компания, която с/у обезщетение да изгради сграда в/у техния имот.

Трагедията на индивидите живущи на изток от 20-тия меридиан е че не полагат усилия нито да изкарат пари за да си платят на знаещите и можещи, нито пък полагат усилия сами да се научат за да знаят и да могат - само имитират усилия.
"Форлаге за договор" :!: , ако имах нещо подходящо тутакси бих Ви услужил за да гледам как ще легнете в калта, не поради некачествено форлаге , а от собствената Ви глупост.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Окт 2012, 22:16

Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 03 Окт 2012, 22:42

emilgrigorov написа:Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Окт 2012, 20:21

Melly написа:
emilgrigorov написа:Марто, двустранните договори за строителство стават с двама или повече адвокати. Респективно, тристранните такива се случват с трима или повече адвокати.

Що бе Melly! В духа на обещената от мен лоялност, предполагам че emilgrigorov може би не е имал предвид някаква алгебрична зависимост.
:wink:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Окт 2012, 20:38

julyanvonemona написа:
Melly написа:

Що бе Melly! В духа на обещената от мен лоялност, предполагам че emilgrigorov може би не е имал предвид някаква алгебрична зависимост.
:wink:

Напротив, напротив! :lol: :lol: :lol: Колкото повече, толкова повече... :twisted:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Окт 2012, 20:42

manfred написа:За триене !

Бе Марто, бе. Що така ?
Интересно би било да се поразсъждава върху термина "Строително-инвестиционна компания".
И за всички строителни-инвестиционни компании, компанийки, компаньонки, и т.п.
Последна промяна emilgrigorov на 04 Окт 2012, 20:46, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Окт 2012, 20:44

emilgrigorov написа:
manfred написа:За триене !

Бе Марто, бе. Що така ?

:lol: :lol: :lol: Абе, к,во стана с тоя форум? Изведнъж стана много весело.. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Окт 2012, 21:19

Интересно би било да се поразсъждава върху термина "Строително-инвестиционна компания".
Това не е по различно от появилият се в годините на ранната демокрация термин "Президент на еднолична фирма" (виж Указ 56- отменен).
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот manfred » 09 Окт 2012, 14:22

Понеже виждам, че ви е забавно нека продължим.
Строително инвестиционна "компания" е фирма, която притежава управленски екип и строителна категория за изпълнение на конкретен тип обекти (има различни категории) , но в случая не разполага със собствена работна ръка или механизация, а наема фирми подизпълнители с, които извършва различни инвестиционни намерения в сферата на строителството.
Както виждам типично по български никой не казва нищо умно и не помага с нищо, виждам само саркастични подмятания и шеги...., знаем колко сме велики всички не е нужно да се показвате!
Аз съм строителен инженер, не съм адвокат, защото ако бях нямаше да пиша тук, но повярвайте ми ако на вас така ви отговорят в някой строителен форум където ще сте пълни невежи няма да ви е приятно.
Има си начини и начини.

Поздрави
manfred
Нов потребител

Мнениеот Melly » 09 Окт 2012, 18:12

manfred написа:Понеже виждам, че ви е забавно нека продължим.
Строително инвестиционна "компания" е фирма, която притежава управленски екип и строителна категория за изпълнение на конкретен тип обекти (има различни категории) , но в случая не разполага със собствена работна ръка или механизация, а наема фирми подизпълнители с, които извършва различни инвестиционни намерения в сферата на строителството.
Както виждам типично по български никой не казва нищо умно и не помага с нищо, виждам само саркастични подмятания и шеги...., знаем колко сме велики всички не е нужно да се показвате!
Аз съм строителен инженер, не съм адвокат, защото ако бях нямаше да пиша тук, но повярвайте ми ако на вас така ви отговорят в някой строителен форум където ще сте пълни невежи няма да ви е приятно.
Има си начини и начини.

Поздрави

Няма лошо да се състави управленски екип, но дали тази "компания" с наличност само на управленски капацитет има достатъчно капитал + ликвидни активи, за да може да си позволи да вложи една прилична сума в открита за целта сметка - т.н. банкова гаранция? Щото ако ми се изправиш насреща с подобно предложение, manfred, бъди уверен, че ще ти я поискам.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Окт 2012, 19:20

manfred написа:... Както виждам типично по български никой не казва нищо умно и не помага с нищо, виждам само саркастични подмятания и шеги...., знаем колко сме велики всички не е нужно да се показвате!
Има си начини и начини.
Поздрави

Мисля, че ти обясних много точно какво следва да се направи. От опит. Участвам активно в подобни сделки от 1989г. насам. Няма такива поне два идентични казуса. Три стари - три интереса - трима защитника. Не търси типово решение, ще изгърмиш или ще се провали сделката.
Съществуват много варианти, по които твоето участие може да бъде защитено ... но според конкретиката и особено според останалите две страни.
А тук по твоя въпрос са взели отношение един архитект, двама юристи и един с три виШи, двете инженерни, едното ПГС :lol:

Относно строително-инвестиционните компании, според мен съществено при тях е единствено изискването към физическите данни на секретарката :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Имотни казуси