начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Срок/ове за досъдебно производство?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок/ове за досъдебно производство?

Мнениеот perin2 » 01 Ное 2013, 12:51

Здравейте,
имам следния проблем със своя бивша счетоводителка, която фалшифицира трудов договор и, без мое знание, назначава свой човек в моя фирма /ЕТ/ на висока заплата. Поради това сега нейните осигуровките за няколко години висят при мен. От 3 години съм подала иск за производство в районната прокуратура и чакам той да влезе в съда. Не знам какъв е срокът за досъдебно производство, но смятам, че това е прекалено дълъг период.

Въпросът ми е, какви действия да предприема сега?

Знам за молба, която трябва да се подаде в районната прокуратура, но не съм наясно с формат и други подробности.
perin2
Нов потребител

Re: Срок/ове за досъдебно производство?

Мнениеот bludniq_sin » 01 Ное 2013, 13:31

Какво имате предвид под "фалшифицира".? Изготвила го е и е вписала неверни данни, подправила е някакъв подпис или е изменила съдържанието на вече изготвен договор или нещо друго? Сроковете са инструктивни и могат да бъдат удължавани в зависимост от фактическата и правна сложност в конкретния случай. 3 г. обаче за този случай ми се струват доста (повече си го представям между 4 и 6 месеца). Да не пропускате нещо да кажете? Да не сте пропуснала някое съобщение, че е прекратено досъдебното? Коя молба имате предвид на края?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: Срок/ове за досъдебно производство?

Мнениеот perin2 » 01 Ное 2013, 19:29

Човекът е назначен по електронен път, чрез електронен подпис, без мое знание, а допълнително е съставен трудов договор с фалшифициран подпис, също без мое знание. Със сигурност не съм получавала съобщение за прекратяване на досъдебно производство и не се сещам за нещо друго, което да съм пропуснала.
Относно молбата, става въпрос за молба за информация по досъдебното производство - до къде е стигнало, дали не е стопирано, какви са причините и т.н., която се внася в деловодството на Софийска районна прокуратура.
perin2
Нов потребител

Назад към Наказателно право