начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Заплаха за убийство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплаха за убийство

Мнениеот bastor » 22 Яну 2014, 13:13

Нужен ми е съвет относно направена заплаха за убийство към мен и моето семейство.

Ще се опитам да съм възможно най-подробен.

Вчера (21.01.2014) след работа посетих жилището на родителите ми, за да разходя домашния ни любимец, защото от цялото семейство аз работя най-близо до дома им, а кученцето живее при тях и съответно ми е най-удобно аз да се погрижа за него следобедно.

За да стигна до паркове/градинки/каквото и да било подходящо "пасище" за животинчето ми се налага да премина покрай къща в която има агресивно куче, което лае по всяко животно, което види. От същото място ми се налага да премина и на прибиране (просто апартаментът на моите родители е на края на същата улица).

На прибиране от разходката, минавайки покрай съответната къща (старая се да минавам по отсрещния тротоар, защото и преди сме имали проблеми с тези хора, които ще спомена по-долу), тяхното куче започва да лае като подивяло (моето е кротко, относително добре възпитано и рядко изобщо обръща внимание на дворни кучета, освен ако не са женски :D ) в резултат на лая излизат двама души от къщата - възрастна жена и мъж на средна възраст. Мъжът директно започва да ми крещи следното: "Няма да минаваш от тук ей! Ако пак минеш от тук ще ти отрежа главата!", при което аз се обърнах, отидох до оградата зад която се криеше и му се развиках че няма право да ми казва от къде да минавам и да си гледа работата. Очевидно не беше сигурен на кого се е развикал като начало, защото вече се беше стъмнило (към 18:30) и е познал само домашния ни любимец, но не и мен. В резултат на това че се обърнах и отидох до оградата на имота им и го попитах как ще ми отреже главата като не може до мъжкия ми полов член да стигне (разликата между метър и 60 и два метра си пролича) той се скри зад възрастната жена, която започна да ми се обяснява и извинява и да ме моли да не минавам от там, а аз ѝ обясних, че нямам избор и ако искам да си стигна до дома, трябва да мина по тази улица и че те нямат право да ме ограничават.

Бях доста силно притеснен от случката, не защото изпитах някакъв страх за себе си, а за семейството ми.
Края на миналата година майка ми беше нападната от две жени и същият мъж, който ми извика по същите причини и от същата къща (дърпана коса, удар по бузата - нищо сериозно, но все пак неприятна случка) и подозирам че този субект е видял кучето и е помислил че майка ми го разхожда, а не аз и за това е посмял да започне да вика.

Неприятното и в двете ситуации е че тези гадове дебнат моменти, когато няма свидетели (срещу тяхната къща наши съседи и семейни приятели имат малка печатница и са свестни хора). Издебват ги да са си тръгнали и тогава се заяждат с хората защо им минават по "тротоарът".

След като прибрах домашния любимец реших да отида до първо районно и подадох жалба срещу този човек (неприятното е че не му знам нито име, нито фамилия, а само адрес и описание), описах случката и описах че съм наистина притеснен за живота и здравето на моето семейство, а днес след 15:00 ще се обадя за входящ номер на жалбата (каквото и да означава това).

Още при предишния случай, от миналата година, бяхме подали жалба в районното, но не разбрах дали нещо се случи в резултат на това, освен подписване на предупредителен протокол.

Въпросът е дали мога да направя нещо повече за сигурността на моето семейство? Просто не е нормално всички кучкари (защото и други хора са били заплашвани) да заобикаляме като луди една къща на някакви диви селендури.

В първия момент си помислих дали да не го причакам да е сам някъде и просто да го пребия, докато няма свидетели, но после сигурно ще започне да прави още по-мръсно и това надали ще е решение, пък и аз имам какво да губя, докато те живеят в съборетина, която даже май не е и тяхна собственост (като самонастанени).

Та всякакви съвети са добре дошли. Ясно ми е че дори да заведа дело няма как да се получи без свидетели.

ПП Просто като подробност - моето животинче е ваксинирано, регистрирано в общината и т.н., докато тяхното горкото май даже не го хранят и поят навреме, пък камо-ли нещо друго. Дали може да съобщя в общината че имат нерегистриран домашен любимец и да го нападна по тази алинея? То животното не е виновно, но не мога да търпя подобен тормоз от някакви лекета.

Ще говоря и с адвоката си към края на седмицата, да видя какво ще ме посъветва и той.

Поздрави и предварително благодаря за всякаква информация и/или съвет.
bastor
Нов потребител

Назад към Наказателно право