начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Продадоха ми краден iphone.Моля за съвет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продадоха ми краден iphone.Моля за съвет

Мнениеот bankata » 03 Апр 2014, 11:06

Здравейте,моля за съвет.
На 10 януари тази година закупих телефон от сайта продавалник.Пратиха ми го с еконт и наложен платеж.Вчера ми се обадиха от полицията за да отида.Оказа се,че телефона е краден,при което аз го върнах доброволно.Показах им документа от еконт,че съм го платил.Като там пише от кой,какво,от къде и кога е пратен и платен.Попълних и протокол за доброволно предаване.Вечерта като се прибрах вкъщи проверих в google телефона на продавача и се оказа,че е заложна къща от Варна.Въпроса ми как мога да си парите,които платих за телефона обратно.Благодаря!
bankata
Нов потребител

Re: Продадоха ми краден iphone.Моля за съвет

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Апр 2014, 11:49

Дело, срещу продавача. Започни със заповедно производство
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 03 Апр 2014, 11:53

Преди да влизаш в разходи и заповедни производства комуникирай с продавача. Ако откаже връщане на парите тогава горното. Той ако ти откаже да върне парите вероятно и ще възрази на заповедта за изпълнение така че верочно ще има и иск ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот bankata » 03 Апр 2014, 13:10

Мисля да му се обадя,да.Притеснява ме това,че още полицията не е ходила при него понеже е пресен случай.Може да вземе да се застрахова по някакъв начин или да мисли каква схема да направи за да излезе чист.
bankata
Нов потребител

Назад към Наказателно право