начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Как да си взема парите от работодател.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си взема парите от работодател.

Мнениеот 4aika » 02 Ное 2014, 00:03

Здравейте, юни месец започнах работа по един проект като фирма посредник. Трябваше да подбирам и сключвам договори с различни хора от името на моя работодател. Обсъдихме нашия договор за посредничество, аз го подписах, но понеже при тях, както ми обясниха системата за подписване на договори била сложна и двата екземпляра останаха при тях за подписване.
Започнахме работа и аз преговорих и подписах около 80 договора като посредник. Но нещата започнаха да загрубяват, намалиха парите на хората до безобразност, не изпълняваха договорените от мен клаузи в договорите и след редица скандали аз напуснах. Подписах ме протокол, че аз прехвърлям правата по договорите, които съм сключвала от тяхно име спрямо договора, които сме подписали и че те се задължават да изплатят на хората парите, които им дължат по договор. След няколко седмици след като напуснах и те прекратиха работа, заради пробема с КТБ. Започнаха да изплащат по етапно парите на хора, последно са превеждали пари на 30-ти миналият месец. Вече на всички до колкото разбрах е платено, само на мен още не са ми преведени парите по договора. Фактурите са ми онлайн и аз съм ги пускала по имейл, но до ден днешен те не са потвърдени от отсрещната страна. Занесла съм ги и в офиса им на хартиен носител и съм си искала моето копие от договора, но така й не ми го дадоха. Имам само този протокол за договорите, в които се споменават договорните ни отношения и е подписан от тях. Многократно съм се обаждала с въпроса, кога ще ми ги изпатят, но винаги ми отговарят различно. Последният път ми казаха, че има само частично плащане. Въпроса ми е имам ли шанс и как да си взема парите, които съм си изработила, и които вече съм сигурна, че не искат да ми платят доброволно.
4aika
Младши потребител

Re: Как да си взема парите от работодател.

Мнениеот ivanov_p » 02 Ное 2014, 10:49

По фактурите има ли плащания и за какво са тези фактури?
ivanov_p
Активен потребител

Re: Как да си взема парите от работодател.

Мнениеот 4aika » 12 Мар 2015, 14:01

От сърце благодаря на потребителя ivanov_p, за съветите които ми даде относно казуса. Отне малко време, но днес ми преведоха всички дължими суми.
БЛАГОДАРЯ!!!
4aika
Младши потребител

Назад към Трудово право