начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Практика на ВАС - чл. 149, ал.2 ЗУТ

Казуси за недвижими имоти

Практика на ВАС - чл. 149, ал.2 ЗУТ

Мнениеот scribtor » 03 Сеп 2005, 02:22

Колеги, ако някой има практика на ВАС по чл. 149, ал.2 във вр. с чл. 131 от ЗУТ, ще съм му много благодарен, ако я сподели.

По- точно, търся Решения, в които ДА се казва, че издаденото Строително разрешение въз основа на проект, одобрен в отклонение визата, при намалени отстояния, при изискване за РУП и т.н., съседът на УПИ е ЗАИНТЕРЕСОВАНО ЛИЦЕ, независимо от тясната формулировка на чл. 149, ал.2 ЗУТ.

Знам за няколко такива решения, но ми трябват още, защото в моите това е казано горе-долу между редовете.
Аватар
scribtor
Потребител

Re: Практика на ВАС - чл. 149, ал.2 ЗУТ

Мнениеот Мал4ева » 05 Сеп 2005, 10:00

scribtor написа:Колеги, ако някой има практика на ВАС по чл. 149, ал.2 във вр. с чл. 131 от ЗУТ, ще съм му много благодарен, ако я сподели.

По- точно, търся Решения, в които ДА се казва, че издаденото Строително разрешение въз основа на проект, одобрен в отклонение визата, при намалени отстояния, при изискване за РУП и т.н., съседът на УПИ е ЗАИНТЕРЕСОВАНО ЛИЦЕ, независимо от тясната формулировка на чл. 149, ал.2 ЗУТ.

Знам за няколко такива решения, но ми трябват още, защото в моите това е казано горе-долу между редовете.

Колега намерих решение на ВКС номер 1803/11.11.2002г. по гр.дело 2124/2001г. IV г.о. с основание чл.109 ЗС, където е казано, 4е собственикът на недвижим имот може да иска премахването на неузаконима постройка изградена от собственика на съседен недвижим имот на недопустимо малко отстояние от вътрешната регулационна линия.надявам се да е от полза, ако ми попадне друго подобно 6те кажа :)
Мал4ева

Мнениеот ZIZU » 05 Сеп 2005, 12:01

Ако ти трябва практика на ВАС, се регистрирай в сайта им. В графата справки май беше формуляра, безплатен е и има голяма част от делата, то май всичките са качени.
Успех. :lol:
ZIZU
Младши потребител

Назад към Имотни казуси